POMOC KUCHENNA
Pomoc kucharce: w codziennym przyrządzaniu posiłków z uwzględnieniem wymogów technologii i instrukcji obsługi maszyn gastronomicznych, utrzymywanie w stanie używalności powierzony sprzęt, obieranie jarzyn, owoców i przygotowywanie innych produktów spożywczych do sporządzania posiłków, zmywanie naczyń stołowych i kuchennych oraz sprzętu kuchennego, pranie fartuchów i ścierek, utrzymanie czystości i porządku na stanowisku pracy.
Obsługa posiłków: nakrywanie do stołu, pomoc przy karmieniu dzieci, sprzątanie po posiłkach, współpraca z opiekunką w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa dzieciom podczas posiłków i podczas wykonywania czynności porządkowych w Sali, przestrzeganie przepisów i zasad higieniczno-sanitarnych, ochrony środowiska bhp i ppoż wymaganych na stanowisku pracy oraz dyscypliny pracy. Rodzaj zatrudnieniaNie dotyczyZmianowoscjedna zmianaWyksztalceniazasadnicze zawodowe