KONTROLER JAKOŚCI PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
Staż dla osoby zarejestrowanej w tut. Urzędzie i spełniającej kryteria do skierowania na ww. aktywną formę.
Godz. odbywania stażu 8:00 do 16:00.
1. Przeszkolenie w zakresie BHP i ppoż.
2. Pobieranie do badań reprezentatywnych próbek produktów, ich zabezpieczenie, znakowanie.
3. Przygotowanie próbek laboratoryjnych.
4. Badanie prawidłowości opakowania i znakowania produktów.
5. Opracowywanie i rejestrowanie wyników badań, określanie zgodności z obowiązującymi normami, klasyfikowanie wyrobów według klas jakości.
6. Wypełnianie dokumentacji technologicznej.
7. Dokumentowanie procesów produkcyjnych zgodnie z księgą HACCP. Inne wymaganiamile widziana książeczka sanitarno - epidemiologiczna Rodzaj zatrudnieniaNie dotyczyZmianowoscjedna zmianaWyksztalceniaśrednie zawodowe