POMOC KUCHENNA
- uczestniczenie w planowaniu jadłospisów i przygotowywanie według nich posiłków,
- obróbka wstępna warzyw, owoców oraz wszelkich surowców do produkcji posiłków (mycie, obieranie, czyszczenie),
- rozdrabnianie warzyw, owoców i innych surowców,
- przygotowywanie potraw zgodnie z wytycznymi kucharzy,
- pomoc w porcjowaniu i wydawaniu posiłków,
- przestrzeganie zasad technologii i estetyki oraz przepisów higieniczno - sanitarnych,
- dbanie o najwyższą jakość i smak posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) i wydawanie ich o wyznaczonych godzinach,
- oszczędne gospodarowanie produktami spożywczymi i sprzętem,
- przestrzeganie właściwego podziału pracy w kuchni,
- utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie zasad higieniczno - sanitarnych, BHP i ppoż. oraz dyscypliny pracy,
- mycie naczyń (wyparzanie) i sprzętu kuchennego,
- sporządzanie kuchni, obieralni i innych pomieszczeń kuchennych oraz stołówki szkolnej,
- doraźne zastępowanie kucharzy w przypadku ich nieobecności,
- odpowiedzialność materialna za sprzęt i naczynia znajdujące się w kuchni,
- wykonywanie innych poleceń dyrektora, intendenta i kucharzy związanych z organizacją pracy szkołyRodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na okres próbnySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowoscdwie zmianyWyksztalceniazasadnicze zawodowe