KUCHARZ
1. Odpowiedzialność za gospodarowanie artykułami spożywczymi.
2. Organizacja pracy pomocy kuchennej.
3. Przygotowanie posiłków zgodnie z jadłospisem i recepturą.
4. Przestrzeganie higieny sporządzania posiłków i zasad obowiązujących w tym zakresie.
5. Prawidłowe, zgodne z gramaturą porcjowania i wydawania potraw z kuchni na oddziały w oparciu o zapotrzebowanie.
6. Dbałość o właściwą temperaturę, najwyższą jakość i smak oraz estetykę i higienę potraw.
7. Pobieranie próbek z każdego posiłku.
8. Wykonywanie czynności wynikających z dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej.
9. Zapewnienie odpowiedniego stanu higienicznego kuchni.
10. Wydawanie posiłków o wyznaczonych godzinach.
11. Obiór artykułów spożywczych z magazynu oraz dbałość o ich właściwe przechowywanie.
Praca na dwie zmiany 5-13, 9-17Inne wymaganiaWymagana znajomość j. polskiego: w mowie: A1 - początkujący, w piśmie: A1 - początkującyRodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na okres próbnySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowoscdwie zmianyWyksztalceniazasadnicze branżowe