KUCHARZ
Do obowiązków kucharza w stołówce szkolnej należy dbanie o zdrową dietę uczniów oraz taką organizację przestrzeni kuchni szkolnej, która pozwoli na sprawne przygotowanie oraz wydanie posiłków dla dzieci w krótkim czasie obiadowej przerwy.
*praca w systemie 1-zmianowym od 07:00 do 15:00Inne wymaganiaWykształcenie zawodowe o profilu gastronomicznym, mile widziane wykształcenie średnie zawodowe, wymagana książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych; mile widziane doświadczenie w żywieniu zbiorowym na stanowisku kucharz-szef kuchni; znajomość różnych technik przygotowywania posiłków, umiejętność obsługi sprzętu gastronomicznego oraz oceny jakości produktów, znajomość zasad przechowywania żywności oraz przyrządzania dań na zimno i gorąco; ponadto: umiejętność dobierania składników, układania menu, znajomość smaków i składu produktów. Rodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na okres próbnySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowoscjedna zmianaWyksztalceniazasadnicze zawodowe, gastronomiczne