KONTROLER JAKOŚCI
1. Kontrola jakości surowca dostarczonego do zakładu.
2. Kontrola w toku produkcji w wyznaczonych punktach procesu technologicznego.
3. Znajomość wykonywania badań laboratoryjnych przewidzianych normami dla półfabrykatów, wyrobów gotowych, surowca, środków pomocniczych, materiałów spożywczych oraz opakowań.
4. Przygotowywanie odczynników, roztworów do wykonywania analiz laboratoryjnych.
5. Sprawdzanie i wzorcowanie przyrządów kontrolno-pomiarowych w laboratorium.
6. Atestowanie towarów przygotowywanych do wysyłek i wyrywkowa kontrola wysyłek.
7. Prowadzenie dokumentacji dotyczącej jakości.
8. Prowadzenie innych spraw powierzonych przez Dyrektora Zakładu i Kierownika Laboratorium mieszczących się w profilu działalności laboratorium.
9. Przestrzeganie tajemnicy służbowej, regulaminu pracy i dyscypliny oraz Zarządzeń Dyrektora Zakładu. Inne wymaganiaPreferowane jest posiadanie:
- dyplomu potwierdzającego kwalifikacje pełne w zawodach pokrewnych (szkolnych): technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego lub technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności,
- świadectw potwierdzających kwalifikacje cząstkowe: TG. 02 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń, TG. 17 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych, TG. 18 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich, TG. XX Produkcja i dystrybucja wyrobów spożywczych, TG. YY Badanie jakości i zapewnienie bezpieczeństwa żywności,
Znajomość języka niemieckiego lub angielskiego będzie dodatkowym atutem. Rodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na okres próbnySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką godzinowąZmianowosctrzy zmianyWyksztalceniaśrednie zawodowe, kierunek: Technik technologii żywności