135 - ROZBIERACZ – WYKRAWACZ
- rozbieranie na części zasadnicze mięsa zwierząt rzeźnych – głównie półtusz wieprzowych - ręcznie oraz na taśmie rozbiorowej za pomocą pił
- wykrawanie, za pomocą różnych rodzajów noży, półtusz wieprzowych, ćwierćtusz wołowych, oraz elementów zasadniczych z przeznaczeniem na mięsa drobne oraz do produkcji wędlin
- sortowanie mięsa i tłuszczów pochodzących z obróbki elementów na wędzonki lub elementów handlowych na klasy w zależności od barwy mięsa, ścięgnistości, zawartości tkanki tłuszczowej, przekrwień itp.
- klasyfikowanie otrzymanych w wyniku wykrawania tłuszczy, kości, żył na poszczególne klasy;
- skórowanie ręczne i mechaniczne
- ostrzenie i konserwowanie narzędzi stosowanych przy rozbiorze i wykrawaniu (np. piły, noże, musaty).
- obsługa maszyn i urządzeń produkcyjnychInne wymaganiadoświadczenie jest mile widziane, ale nie jest warunkiem koniecznym
predyspozycje do pracy fizycznej głównie stojącej
chęć nabycia fachowych umiejętności od doświadczonych pracowników zakładu
Oferujemy:
stabilną pracę na pełen etat lub część etatu (do wyboru) w dużej, dynamicznie rozwijającej się najstarszej masarni w Radomiu
przyjazną atmosferę pracy i dobre warunki pracy
pracę w oparciu o nowoczesne rozwiązania technologiczne
niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
środki ochrony indywidualnej
możliwość awansu i rozwoju zawodowego
codzienne obiady na stołówce pracowniczejRodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na czas określonySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowosctrzy zmianyWyksztalceniazasadnicze branżowe