POMOC KUCHENNA
Obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;
pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;
zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;
ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;
obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);
gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt;
wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych;
posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów. Rodzaj zatrudnieniaUmowa zlecenie / Umowa o świadczenie usługZmianowoscnie dotyczyWyksztalceniazasadnicze zawodowe